Υπόθεση κατασκοπείας στα Χανιά: Το ειδικό λογισμικό και η σχέση με ξένες μυστικές υπηρεσίες του 26χρονου Αζέρου Ημερομηνία:
Σήμερα 24/6/2025, 00:28 - Εμφανίσεις: 8
Πιθανή σχέση με ξένες μυστικές υπηρεσίες ερευνούν οι ελληνικές Αρχές για τον 26χρονο Αζέρο που συνελήφθη στα Χανιά με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Ο νεαρός εντοπίστηκε στη Σούδα έχοντας περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες σε ηλεκτρονικά αρχεία με πολεμικά πλοία να μπαίνουν και βγαίνουν από τη στρατιωτική βάση.
Όπως προκύπτει από την ΕΡΤ οι πληροφορίες που είχε η ΕΥΠ οδήγησαν στη σύλληψη του 26χρονου Αζέρου.
Ο νεαρός διέθετε έγγραφα άδειας παραμονής από τις Αρχές της Πολωνίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το δωμάτιο με θέα τη βάση στη Σούδα Ο 26χρονος Αζέρος τις τελευταίες ημέρες είχε νοικιάσει ένα παραθαλάσσιο διαμέρισμα εδώ, στις Καλύβες Χανίων.
Μάλιστα είχε ζητήσει το διαμέρισμα αυτό να έχει θέα τον κόλπο της Σούδας καθώς ακριβώς απέναντι, είναι η αμερικανική Βάση.
Ο 26χρονος φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα στις 18 Ιουνίου.
Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του βρήκαν ανοιχτό ένα λάπτοπ, μία φωτογραφική μηχανή, ένα στικάκι USB και ένα κινητό που κατασχέθηκαν.
Μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν 5.000 φωτογραφίες κυρίως συμμαχικών πολεμικών πλοίων με τους αριθμούς τους, που εισέρχονταν και εξέρχονταν της Νατοϊκής Βάσης.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το ειδικό λογισμό Ο 26χρονος Αζέρος, τον οποίο η ΕΥΠ παρακολουθούσε καιρό, διέθετε ειδικό κρυπτογραφικό λογισμικό για την αποστολή των φωτογραφιών στον εντολέα του.
Το λογισμικό είναι άγνωστης επί του παρόντος προέλευσης και δεν υπάρχει στο εμπόριο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Σκοπός των αξιωματικών στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είναι να το σπάσουν για να οδηγηθούν στη χώρα και την Υπηρεσία στρατολόγησής του.
Οι ενδείξεις παραπέμπουν ως πιθανή χώρα και προέλευση στρατολόγησής του το Ιράν, όπου ζουν πολλοί Αζέροι.
Όπως προκύπτει από αξιωματικούς της ΕΥΠ, οι Ιρανικές Μυστικές Υπηρεσίας συνηθίζουν να τους στρατολογούν για επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ώστε να αποφεύγουν την άμεση σύνδεση με την χώρα τους σε περίπτωση απ...